Mar 29, 2014 - Axapta Genel    Yorum Yok

Dynamics Ax (Axapta) Nedir?

Dynamics Ax Microsoft’un orta ve büyük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarladığı temel iş çözümüdür. Veritabanı yönetim sistemi üzerinde çalışan, kendine özgü X++ dilinde geliştirilmiş ve arayüzleri Microsoft Office uygulamalarına çok benzediği için kullanımına alışılması çok kolay olan açık kaynak kodlu bir ERP sistemidir.

Teknolojik altyapısı ve çok katmanlı mimarisi ile Dynamics Ax ERP arenasının güçlü oyuncularından birisidir. Aynı zamanda iş ihtiyaçlarını en ince detaylarına kadar karşılanmasını sağlayan esnek bir yapıya sahiptir. Kendine özgü olan X++ geliştirme dili ile partnerlar ve müşteriler kendine özel geliştirmeler yaparak ek fonksiyonlar veya modüller geliştirebilirler.

Dynamics Ax kullanıcıların bilgisayarına bir masaüstü uygulaması olarak kurulur. Ek bir kullanıcı adı ve şifreye gereksinim duymadan kullanıcılar sisteme Windows hesapları ile girebilirler. Web den sisteme erişmek isteyen kullanıcılar için ise Enterprise Portal geliştirilmiştir. Enterprise portal ile kullanıcılar bir internet tarayıcısı ile sisteme erişerek işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Açık kaynak kodlu yapısı ile Dynamics Ax üzerinde herhangi bir formun kaynak koduna ve diğer nesnelerine ulaşılabilir. Aynı zamanda formlar üzerindeki verilerin hangi tablolarda tutulduğu bilgisine erişilebilir. Tablolar arasındaki ilişkiler de açık olarak belirtilmiştir. Bu sayede Report Builder gibi araçlar sayesinde T-SQL komutlarını kullanarak kolayca rapor hazırlanabilir. Veritabanında depolanmış olan verilerin raporlar aracılığıyla sunulmasıyla işletme süreçleri yöneticiler tarafından en ince ayrıntısına kadar izlenilebilir.

Alıntıdır. (Kaynak : axaptanedir.com)

Önceki Konu->

<- Sonraki Konu

Benzer yazılar

Yorum Yazın...