Eki 31, 2014 - Formlar (Forms), X++    Yorum Yok

Gridde Seçilen Kayıtlar İçin İşlem Yapma(Gridde Çoklu Seçim)

Dynamics Ax üzerinde formlar üzerindeki bazı gridler tekil seçimlere açıkken bazı gridlerde çoklu seçime izin verilemektedir. Bu konumuzda çoklu seçime izin veren formlarda seçili kayıtlarda dönerek işlem yapmadan bahseceğim.

Örnek olarak yapacağımız işlemin bir buton üzerinden tetikleneği üzerine bir kurgu oluşturalım. Böyle bir durum da gridde birden fazla kayıt işlem yapılabilmesi için butonun özelliklerinden “MultiSelect” özelliğinin “Yes” olarak ayarlanması gerekmektir. Aksi bir durumda gridde birden fazla kayıt seçtiğimizde buton pasif hale gelecektir.

Örnek form olarak CustInvoiceJournal formunu kullanalım. Bu form üzerinde bir buton oluşturup multiselectini yes olarak düzenleyelim. Daha sonra bu form üzerindeki CustInvoiceJour datasource üzerindeki kayıtlarda seçili olan kayıtlar için butonun click methoduna aşağıdaki kodu yazdığımızda seçili kayıtlar için dönme işlemi tamamlanmış olacaktır.

void clicked()
{
    CustInvoiceJour custInvoiceJourLocal;
    //super();

    for (custInvoiceJourLocal = CustInvoiceJour_ds.getFirst(true) ?
    CustInvoiceJour_ds.getFirst(true) : CustInvoiceJour_ds.cursor();
    custInvoiceJourLocal;
    custInvoiceJourLocal = CustInvoiceJour_ds.getNext())
    {
        info(strFmt("%1 - %2", custInvoiceJourLocal.SalesId, custInvoiceJourLocal.PreInvoiceId));
    }
}

İşlemin sonucunda custInvoiceJournal üzerinde seçili kayıtların SalesId ve PreInvoiceId leri listelenecektir. Bu işlem gibi seçili kayıtlar üzerinde dönerek bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Erkan OĞUZ

Önceki Konu->

<- Sonraki Konu

Benzer yazılar

Yorum Yazın...