Tagged with " Dynamics Ax"
Eki 8, 2014 - Query, X++    Yorum Yok

Query Nesneleri – Axapta

Dynamics Ax’ta veri tabanına erişimin en kolay yolu select cümlecikleridir. Ancak diğer bir yöntem olan Query nesneleride sıkça kullanılmaktadır. Queryler select cümleciklerine göre daha esnek bir yapıya sahiptir. Bu yüzden kullanıcıdan alınan verilere göre dinamik sorgular oluşturulabilmede daha kolaylık sağlarlar. Basit sorgular için select cümlecikleri tercih edilirken daha karmaşık sorgu yapılarında veya dinamik yapılarda query nesneleri daha uygun bir tercih olacaktır.
Daha Fazla »

Nis 25, 2014 - Formlar (Forms), X++    Yorum Yok

Lookup Method Oluşturma

Öncelikle Lookup nedir, Axapta üzerinde nasıl kullanılır ona bakalım.

Dynamics Ax yapısında “Lookup”lar genel tanımıyla bir alana girilecek olan veriyi seçme işleminde yardımcı verileri gösteren açılan kutucuklardır. Genellikle form üzerinde kullanılırlar.

Lookuplar methodla müdahale edilmedikçe tablo grupları altındaki “AutoLookup” kısmına atılan alanları(field) gösterirler. Hangi tablodan seçileceğini ise EDT(Extended Data Type) üzerindeki ilişki(releation) belirler. Eğer AutoLookup boş ise lookup indexler üzerinden çalışır.(Bu konuya ilerde detaylı olarak inceleyeceğiz).
Daha Fazla »

Nis 11, 2014 - Tablolar (Tables)    Yorum Yok

Tablolarda İndex Oluşturma

Tablolara index tanımlamaya geçmeden önce indeks(index) tanım olarak nedir ve ne işe yarar kısmına bakalım.

İndex bir veri kümeleri üzerinde arama, sıralama veya gruplama yaparken bize yardımcı olmak üzere oluşturulmuş ön bilgidir. İndexler için en çok kullanılan örnek telefon rehberleri için verilir. Örnek olarak rehberden bir ismi aradığınızda ilk olarak o ismin ilk harfine giderek kişiye ulaşmaya çalışırsınız buda indexlemeye en güzel örnektir. Yani indexler veriye en kolay ulaşmamızı sağlayan yöntemdir.
Daha Fazla »

Sayfalar:123»